english

גירושין

ניסינו לענות לכם על כמה שאלות ששואלים אותנו בדרך כלל.
בשבוע שעבר נכנסה אלי לקוחה מפורסמת למשרד וסיפרה לי שבעלה החליט שהוא רוצה להתגרש. הם התחתנו לפני קצת פחות מעשר שנים, ועברו משברים, אבל פתאום הוא החליט ללא התרעה להתגרש.
לטענתה, עד עכשיו הם יכלו לפתור סכסוכים בסדר גודל כזה בישיבה על כוס קפה, ולפתע בום – הוא שלח לה אימייל שהוא החליט לפרק את החבילה.
היא מספרת שלאורך השנתיים הם נזהרו בדבריהם האחד על השני, והשתדלו מאוד לא להוציא את הכל אל מול הילדים בתקשורת ביניהם, ממש בלעו רוק, למרות שפעמים רבות חשבו בכיוונים שונים – תמיד הם ידעו שחייבים לשמור על אחדות המשפחה.

מה עושים?

בכל מקרה חשוב להתייעץ עם עורך דין לפני שניגשים להליך גירושין ולפני שמגישים בקשה לישוב סכסוך. הליך גירושין הוא הליך מורכב מאוד, וגם אם בסכסוך שלכם יש לכם נטיה להסכמה, חשוב להתייעץ קודם. כל צעד שתעשו עכשיו ישפיע שנים קדימה. כל תביעה לשינוי לאחר מכן תחייב להוכיח שינוי בנסיבות וסיכוייה להתקבל יקטנו.

אחת הטעויות הגדולות של בני הזוג המתגרשים היא כניסה להליך גירושין, בלי לקבוע אסטרטגיה ומטרות ברורות, גם בהסכמה. לא ניגשים להגיש בקשה לישוב סכסוך לפני פגישת יעוץ עם עורך דין. נקודה.

האם פניה  לעורך דין  מחייבת להתגרש?
לא. לפעמים בעקבות פגישה, שבה לקוחות מבינים שוב את המשמעות החוקית והכלכלית של הגירושין, ובכלל אחרי מחשבה נוספת ומסודרת, הם מעדיפים לבחור ולנסות אפיקים אחרים של הדברות וטיפול זוגי שיובילו לשלום בית. לרוב אנחנו מעודדים צעדים כאלו.
 
 
האם זה נכון שיקר להתגרש?
כן, זה נכון. ניהול של משק בית משותף בו מתגוררים שני בני זוג, זול הרבה יותר מניהול שני בתים שונים על כל המשתמע מכך. גם לקחת עורך דין גירושין שילווה אתכם וישיג לכם את הזכויות שלכם זה לא דבר זול, אבל הוא בוודאי משתלם, ואף הכרחי, ביחס לתמורה שתקבלו.
 
maamad
האם נכון שאצטרך לעזוב ולמכור את הבית המשותף? 
דירת המגורים בה התגוררו שני בני הזוג, שייכת לשני בני הזוג בחלקים שווים גם אם היא רשומה על שם אחד מהם בלבד. החוק כמובן מכיל פרטים רבים ומקרים אין ספור. התוצאה הסופית ברוב תיקי הגירושין היא שאחד מבני הזוג נשאר בדירה, ו״קונה״ את חלקו של האחר תמורת כסף, או זכויות אחרות המגיעות לו כתוצאה מחוק יחסי ממון.
האם כעת שנכנס לתוקפו החוק ליישוב סכסוכים במשפחה צריך בכלל עורך דין?
 
החוק ליישוב סכסוכים במשפחה מחייב זוגות שהחלו תהליך גירושין להגיע לארבעה מפגשים עם אנשי מקצוע כדי לבדוק אם יש סיכוי להגיע להסכמה ביניהם ללא הליך בבית המשפט. אנחנו מאמינים בהסכמה. לרוב ישנן חילוקי דעות שלא ניתן לגשר עליהן. כך למשל, מי יגדל את הילדים והחזקת מי הם יהיו? הדירה המשותפת וחלוקת הרכוש? מה יהיה גובה המזונות?
גישור הוא פתרון מעולה במצב שבו בני הזוג מרגישים שווים. בכל מקרה חשוב להתייעץ לפני ההליך, במיוחד אם אתם לא בטוחים שבן הזוג שלכם מגיע לחדר נקי. הסכמה בין שני בני זוג מיוצגים (CA) עדיפה בהרבה מגישור בו האחד מוותר על הכל כדי לרצות את השני. לסיכום: מאמינים בהסכמה מתוך הכנה.
service-06
כמה זמן לוקח להתגרש?
תלוי. אם בן הזוג משתף פעולה אפשר לנסח הסכם ולהתגרש תוך שבועות בודדים. אם מתנהל הליך משפטי בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה ( או בשניהם ), ההליך יכול לקחת גם מספר שנים.
עם כניסתו של החוק לישוב סכסוכים במשפחה, תביעת הגירושין בבית המשפט או בבית הדין הרבני מתעקבת לפחות בשלושה חודשים נוספים, עד שניתן להגיש את התביעות, אבל גם לעצם הגשת ההליך לישוב סכסוך יש משמעות לגבי תפיסת הסמכות.
המדיניות כיום ברוב הרכבי הדיינים  בבית הדין הרבני, היא להפריד בין הדיון בגט לשאר הנושאים. כך בני זוג המסכימים להתגרש, מופנים קודם להתגרש ורק אח״כ דנים בשאר הנושאים. כך יורד לחץ נוסף מרשימת הנושאים המורכבים גם כך שנמצאים על הפרק.
קרא בהרחבה

תחומי התמחות

משרדנו מתמחה בדיני משפחה ובמשפט האזרחי. אנו שמים דגש על לווי אישי ומקצועי מתוך גמישות והבנה מקסימלית לצרכי הלקוחות. מוזמנים לצור איתנו קשר בטלפון 02-5838387 או דרך האתר.